True Gum

29.04.2022

Wist je dat reguliere kauwgom gemaakt is van plastic en dat elk stukje dat op de grond terechtkomt daar – voor altijd – vast blijft zitten?

Kauwgom zorgt wereldwijd voor maar liefst 100.000 ton afval per jaar en is daarmee een van de grootste oorzaken van zwerfvuil. De oprichters van True Gum willen hier verandering in brengen. Ze hebben een fantastische oplossing ontwikkeld voor deze kleverige situatie: een plasticvrije, biologisch afbreekbare en veganistische kauwgom. Hun doel is om de straten en onze omgeving schoon te houden door een alternatief te maken met ingrediënten die beter zijn voor mens en planeet.

Kauwgom veranderen, voor altijd


True Gum is in 2017 opgericht door vier vrienden, nadat ze zich realiseerden dat reguliere kauwgom gemaakt is van plastic. Vastbesloten om daar verandering in te brengen, slaagden ze er uiteindelijk in om - na lang experimenteren in hun eigen keuken - een plasticvrij alternatief te ontwikkelen.

In plaats van een gom op basis van plastic, gebruikt True Gum een natuurlijke chicle-basis, die afkomstig is van het sap van gombomen die in de Midden-Amerikaanse jungle groeien. Na jaren hard werken hebben ze nu een kauwgomfabriek in Kopenhagen, Denemarken, waar ieder stukje True Gum met veel liefde wordt gemaakt. Hun volledig natuurlijke en verrukkelijke smaken omvatten: munt, citroen, kaneel, framboos - vanille, gember - kurkuma en zoethout - eucalyptus.

Benieuwd naar hun spannende smaken en producten? Check de link hier en probeer ze uit!

Ontdek het verhaal van True Gum ook via deze video.