True Gum

29.04.2022

Wist je dat gewone kauwgom gemaakt is van plastic en dat elk stukje dat op de grond terechtkomt daar – voor altijd – vast blijft zitten?

Veel mensen realiseren zich niet dat de ervaring van een frisse adem waar we allemaal van genieten een van de ergste oorzaken van zwerfvuil is die we tegenwoordig zien. In feite genereert kauwgom wereldwijd maar liefst 100.000 ton afval per jaar. De oprichters van True Gum willen hier verandering in brengen. Ze hebben een fantastische oplossing ontwikkeld voor deze kleverige situatie: een veganistische, biologisch afbreekbare en plasticvrije kauwgom. Hun doel is om de straten en onze omgeving schoon te maken door een alternatief te maken met ingrediënten die beter zijn voor de mens en de planeet.

Kauwgom veranderen, voor altijd


True Gum is in 2017 opgericht door vier vrienden nadat ze zich realiseerden dat normale kauwgom gemaakt is van plastic. Vastbesloten om daar verandering in te brengen, slaagden ze er uiteindelijk in om na vele pogingen en bijna twee jaar experimenteren in hun eigen keuken een plasticvrij alternatief te ontwikkelen.

In plaats van een met plastic gevulde basis, gebruikt True Gum een ​​natuurlijke chicle-basis, die afkomstig is van het sap van gombomen die in de Midden-Amerikaanse jungle groeien. (Er worden geen bomen beschadigd tijdens het extractieproces). Na jaren hard werken hebben ze nu een kauwgomfabriek in Kopenhagen, Denemarken, waar tegenwoordig elk stuk True Gum wordt gemaakt. Hun volledig natuurlijke en verrukkelijke smaken omvatten (sterke) munt, citroen, kaneel, framboos en vanille, gember en kurkuma en zoethout en eucalyptus.

Benieuwd naar hun spannende smaken en producten? Check de link hier en probeer ze uit!

Ontdek het verhaal van True Gum ook via deze video.