Ons bedrijf

Hygiena is een Belgische groothandel gespecialiseerd in de import, export en distributie van biologische producten en ecologische non-food producten. Wij bevoorraden talrijke biowinkels en zero waste shops over heel België. Ons assortiment bevat een ruim aanbod sterke merken van biologische voeding tot ecologische cosmetica. Lokaal kopen en bewuster leven zijn belangrijke aspecten van onze identiteit. Hierbij leggen we telkens de nadruk op kwaliteit, gezondheid, duurzaamheid en milieubewustzijn. Dit familiebedrijf uit Sint-Niklaas maakt deel uit van de Franse groep Compagnie Léa Nature, een echte pionier op vlak van biologische voeding en duurzaam ondernemen. Hygiena vertegenwoordigt ongeveer 90 merken en verzorgt de distributie van ruim 2.600 merkproducten. De onderneming is tot op vandaag nog steeds een familiebedrijf. Onze bedrijfsnaam Hygiena is afgeleid van de Griekse godin Hygieia. Zij is de godin van de gezondheid en de dochter van Asklepios (god van geneeskunde en genezing). Het woord "Hygieia" is tevens Oudgrieks voor "gezondheid".

Tot het uiterste

Natuurproducten, biologische producten en dieetproducten die staan als een huis, voor minder doen we het niet. De betere biowinkel en natuurwinkel weten dat. We zijn er erg trots op dat de meeste van onze afnemers ons al jarenlang hun vertrouwen schenken. Al beschouwen we dat nooit als vanzelfsprekend. Elke dag opnieuw stropen wij de mouwen op voor onze klanten. Of ze nu groot zijn, of klein. Of ze nu al jaren bij ons aankopen of nog maar pas. Wij gaan tot het uiterste. Altijd. Dat ligt gewoon in onze natuur.

Nog meer topmerken

Die handen-uit-de-mouwen-mentaliteit heeft ons gebracht waar we vandaag zijn: aan de top in onze sector. Na een eerdere uitbreiding van 1.500 m² naar 3.000 m² namen we in januari 2017 een volledig nieuw distributiecentrum in gebruik. We hebben nu maar liefst 8.000 m² tot onze beschikking, met ruimte om uit te breiden tot 20.000 m². Wij zijn klaar om ook in deze 21ste eeuw jouw uitgelezen partner te blijven voor alles wat biologisch en natuurlijk is. Nog in januari 2017 zijn we in zee gegaan met de Franse holding Compagnie Léa Nature en Léa Ekibio. Dankzij deze samenwerking verdelen we nu nog meer topmerken op de Belgische markt.