Recept vegan balletjes in tomatensaus

11.04.2023

Vegan balletjes in tomatensaus en rode pesto van Bio Organica Italia

  • Gerecht = Tweede gang
  • Aantal porties = 2

Ingrediënten

Voor de balletjes

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 150 g gekookte linzen
  • 1 ei
  • 1 bundeltje verse peterselie

Voor de saus

Bereidingswijze

Bereid de balletjes:

Kook de aardappelen tot ze zacht zijn, schil ze en prak ze met een vork, doe ondertussen de gekookte linzen in een blender met een druppel extra vierge olijfolie en verse peterselie. Voeg ze bij de aardappelen en voeg het ei toe, meng goed en vorm gehaktballetjes ter grootte van een walnoot.

Verhit twee eetlepels extra vierge olijfolie in een pan en fruit de ui, voeg de tomaten-basilicumsaus en de rode pesto van Bio Organica Italia toe, laat 2 minuten sudderen en voeg de balletjes toe, laat 10-15 minuten koken en voeg eventueel een druppel water of groentebouillon toe om de saus te lengen.

Serveer zeer warm met fijngehakte verse basilicum.