Bio Soleil

09.26.2023

We stellen je graag voor aan ons nieuwste merk en tevens onze zusterfirma namelijk Bio Soleil. Dit Frans familiebedrijf is een echte pionier in biologische artisanale koekjes en snacks. Deze biscuiterie is een echte specialist in patisserie want de producten worden gemaakt door gediplomeerde bakkers en patissiers.

Alpes Biscuits is een Frans familiebedrijf opgericht eind jaren 1970 en het merk Bio Soleil zag het levenslicht in 1981. Bio Soleil vertelt het verhaal over een menselijk en familiaal avontuur begeleid door krachtige overtuigingen. Al meer dan 40 jaar zijn ze een echte pionier op vlak van lekkere en verantwoorde bio producten met respect voor de planeet, de dieren en de landbouwers. Dit komt vooral door hun artisanale knowhow en de zorgvuldige selectie van ingrediënten. Ze produceren bio koekjes en snacks in hun eigen ateliers te Estrablin in het departement Isère en in Lathuile in het hart van de Alpenregio vlakbij het meer van Annecy.

Vanaf 2003 stond Dominique Gallippi aan het hoofd van het bedrijf, waarna zijn dochter Laura Ollivier-Gallippi in 2018 de fakkel overnam samen met haar man Carl Ollivier.

De producten van Bio Soleil worden met veel passie en liefde gemaakt door gediplomeerde artisanale bakkers en patissiers. Bij deze familiale biscuiterie staan een aantal sterke engagementen en waarden centraal bij alles wat ze doen. Ze gebruiken enkel de meest kwalitatieve grondstoffen die keer op keer grondig worden gecontroleerd. En ze zijn ook zeer transparant over de oorsprong van deze lokale ingrediënten door ons hier openlijk over te informeren. Zo komt 100% van de chocolade en suiker uit eerlijke handel en geen enkel van hun producten bevat palmolie. Daarnaast zijn ze enorm veeleisend over hun eigen impact op het milieu. Elk jaar opnieuw evalueren ze hun ecologische, sociale en economische werkmethodes met als doel deze continu te verbeteren. Hierdoor kunnen ze op de meest optimale manier verantwoord en duurzaam ondernemen.

Net zoals Hygiena maakt Bio Soleil deel uit van Compagnie Léa Nature - Ekibio.
Het is dan ook met veel plezier dat we onze zusterfirma welkom heten!

Ontdek het volledige assortiment hier