Bio Organica Italia

14.10.2022

Bio Organica Italia is een Italiaans familiebedrijf opgericht in 1960 en werkt al jaren van generatie op generatie. Intussen is de derde generatie van de Gaudiano familie aan het roer van het bedrijf. Vandaag de dag zijn ze een toonaangevende speler voor de verwerking van biologische olijven en groenten. Ze verwerken bio olijven en mediterrane producten in Cerignola uit de streek Puglia.

Sinds 1999 is de gehele productie van het bedrijf gericht op biodynamische landbouw, waarbij de teelt in de openlucht gebeurt. Het familiebedrijf heeft meer dan 220 hectare eigen land voor de cultivatie van hun producten. Omdat ze tijdens hun productieproces de hoogste normen hanteren mogen ze het internationale Demeter label gebruiken voor het merendeel van hun producten. Onder deze normen vallen specifieke regels voor bemesting en strenge criteria voor dierenwelzijn. Dit kunnen ze verwezenlijken met behulp van hun eigen schapen. Daarnaast moeten de verschillende plantensoorten op hun grond consistent worden afgewisseld en zijn er extra criteria voor de voedselverwerking.

De producten van Bio Organica Italia zijn volledig traceerbaar, vanaf de landbouwproductie tot het eindproduct. Ze kweken, verwerken en verpakken zonder tussenpersoon. Van het veld tot de einddistributeur. Bij productie gebruikt men enkel verse groenten die uitsluitend in de openlucht geteeld worden op eigen velden naast hun productiesite. Deze worden na de oogst binnen de 8 uur verwerkt.

Net zoals Hygiena maakt Bio Organica Italia deel uit van Compagnie Léa Nature - Ekibio.
Het is dan ook met veel plezier dat we onze zusterfirma welkom heten in België!
Benvenuti in Belgio!

Ontdek het volledige assortiment hier