Uw partner voor biologische-, natuur-, glutenvrije en dieetproducten

Labels

Agence Bio

Agence Bio

Officieel bio label binnen de Europese unie. Alle producten die dit label dragen voldoen aan de strenge reglementering binnen de bio sector.

Deze houden o.a. in, een verbod van gebruik van pesticiden en chemische producten. Daarnaast is het niet toegelaten om binnen de biologische productie non bio ingrediënten en bio ingrediënten te vermengen. Verwerkte producten zijn verplicht 95% biologische ingrediënten te bevatten. Dankzij de strenge controles binnen dit label is contaminatie voor 99.1% uitgesloten.

www.agencebio.org

Demeter

Demeter

Een Nederlandstalig kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten. Demeter is een private label dat een bio garantie geeft en de principes binnen de biologische Europese sector garandeert. Het label gaat echter verder dan het gewone Europese bio label. Verwerkte producten zijn namelijk verplicht 100% biologische ingrediënten te bevatten. Bio en niet bio ingrediënten zijn verboden te mengen.

Biodynamische boeren kiezen voor het voeden van de bodem met minimum 60 procent gecomposteerde biologische mest. Ze voeden hun dier met biologisch stro en veevoer, waarvan ze minstens 80 procent zelf hebben geproduceerd.

Daarnaast kiezen ze voor een ruime vruchtwisseling. In de praktijk telen ze maar één keer in de vijf jaar een bepaald gewas op hetzelfde stuk grond. Ze kiezen dan ook voor een diversiteit aan gewassen. Bij voorkeur gebruiken ze zaadvaste rassen.

Ook wat dierenwelzijn betreft leggen biodynamische boeren zichzelf strengere criteria op dan in de biologische veeteelt. Dieren krijgen meer plaats en koeien mogen hun hoorns houden.

Een boer werkt volgens de inzichten van de biodynamische landbouw ook aan zijn eigen ontwikkeling en zorgt ervoor dat hij en zijn bedrijf voortdurend blijven evolueren.

De biodynamische beweging legt ook extra criteria op aan de verwerking van voedsel. Er zijn bijvoorbeeld nog minder additieven en technieken toegelaten dan in de Europese biowetgeving. Biodynamische melk bijvoorbeeld mag niet gehomogeniseerd worden.

www.demeter.fr

Fairtrade Max Havelaar

Fairtrade Max Havelaar

Biodynamische landbouw is een vorm van biolandbouw. Die voldoet aan alle wettelijke verplichtingen voor bio zoals die in de EU-wetgeving staan en legt extra normen op voor bemesting, dierenwelzijn en stoffen die toegelaten zijn in de verwerking.

Het label Fairtrade/Max Havelaar is een private label ontwikkeld door Max Havelaar, dit label omvat vooral kleinere producenten.

Dit label wil de aandacht vestigen op het feit dat deze certificatie met zekerheid 100% biologische producten omvat. "fair" betekent niet noodzakelijk "biologisch".

www.maxhavelaarfrance.org

Eco Garantie

Eco Garantie

Label voor reinigingsproducten

Nature & Progres

Nature & Progres

Het Waalse logo : Wallonië zonder pesticiden

Naturland

Naturland

Duits kwaliteitslabel

Bioland

Bioland

Duits kwaliteitslabel

Eko

Eko

Nederlands kwaliteitslabel

Agriculture Biologique

Agriculture Biologique

Frans kwaliteitslabel

Zonder gluten

Zonder gluten

Zonder gluten

Vegan

Vegan

Bevat geen dierlijke producten